Hvor kommer steinen fra?
Hvor kommer steinen fra?
Hvor kommer steinen fra?

Hvor kommer steinen fra?

Vi designer nye modeller og det benyttes kun de beste steinsorter.
Vi er opptatt av at steinens naturlige variasjoner i mønster og farge ivaretas, og gjør hver enkelt steinmodell vakker og særpreget.

Stein emne
Vi har steinemner i forskjellige størrelser og tykkelser. Emnene våre er natur, saget og polerte. Våre gravmonument emner finnes i 12cm standard tykkelse. For å kunne holde kort leverings- og produksjonstid er vi helt avhengige av å ha flere tykkelser, størrelser og steintyper på lager til enhver tid. 

Steinblokk
Eidsvoll Naturstein as er søsterselskap av Brødr. Strand Stenhuggeri as. Brødr. Strand håndterer og sager blokk i størrelse 1-13 tonn. Vi henter ut og transporterer blokker fra alle norske og noen utenlandske steinbrudd, som Sverige, Finland, Brasil og India. Det som er vår fordel og helt klart en kvalitetsgaranti for kjøper er, at vi sager emner selv. Vi sliper og polerer og på denne måten vet vi at våre varer holder mål for det nordiske klimaet. 

Steinbrudd
Her brytes det ut og tas ut stein fra fjellet. Det kan være løsmasse eller steinblokker, vi bruker å hente ut tonn steinblokker fra våre faste steinbrudd leverandører. Bergarter har ulik struktur og spalteegenskaper, noe som medfører at det må tas ulike hensyn. Derfor foregår bruddvirksomhet på mange måter, alt etter hvilken bergart som tas ut. Bare i Norge finnes det en rekke kalksteinbrudd, granittbrudd, marmor og skiferbrudd for å nevne noe.

Tilbake til artikkeloversikt