Historien om Eidsvoll Naturstein AS

I forbindelse med at Br. Strand Stenhuggeri i 1989 (oktober) kjøpte et stenhuggeri på Eidsvoll, ble Eidsvoll Naturstein AS opprettet.

Stenhuggeriet på Eidsvoll hadde da vært i drift i i 6-7 år, i et bygg som tidligere har fungert som meieri, pensjonat, samvirkelag og bensinstasjon.

I dag er det 4 heltidsansatte ved Eidsvoll Naturstein AS. Det meste av arbeidet består i salg av gravminner. Som leveres som halvfabrikat i fra Eide. Navn og dekorasjoner/ornamenter blir satt inn på Eidsvoll. Oppussing, servicearbeider samt navnetilføyelser. Vi levere også steinplater til kjøkken, bad, peis og hage også her. Det meste av dette produseres ferdig på Eide.

Eidsvoll Naturstein AS dekker også et stort marked med skifer, som produseres på Eidsvoll. Alt innen bekledning vegg, peis, peisplater, gulvlegging etc.

Stenhuggeriet har et stort utstillingslokale, hvor kunder kan komme å se på utvalget og velge det de ønsker. Gravsteinsalget gjøres gjennom annonsering i aviser og lokalblad, samt katalog utsending etter forespørsel fra kunder. Eidsvoll Naturstein AS har også Agenter i området som tar i mot bestillinger.

Steinhuggeriet kombineres med produksjonslokaler og salgsavdeling. Kunden får med dette et innblikk i hvordan steinen blir bearbeidet. Dette gjør at kunden får et godt utvalg i hva som kan lages av stein, med tanke på gravstein men også benkeplater, skifer etc.